Engelsk

Kan nogle hjælpe mig

22. februar 2016 af Hansen2000s - Niveau: 9. klasse

kan i hjælpe med hvad Apartheid er og hvem Jim crow er


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af Studentos

Læs eventuelt:

Engelsk: Apartheid og Jim Crow Laws

Dansk: Leksikon - apartheid og Jim-Crow-lovene 


Svar #2
22. februar 2016 af Hansen2000s

Ja, men får står bare ikke engelsk så godt


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2016 af Kanarya1907 (Slettet)

Først er det relevant, at vide noget omkring frihedskæmperen Nelson Mandela, som var den første sorte præsident i Sydafrika. Han var en mand der kæmpede mod Apartheid ( som var et system der handlede om racemæssig adskillelse). Han sad i fængsel mod hans bekæmpelse for, at vælte Apartheid regeringen, som behandlede folk uretfærdigt på grund af deres race eller hudfarve. De fik dårlig levevilkår sammenlignet med de hvide folks. De sorte folk havde ikke ret til, at stemme i andre lande, såvel som de heller ikke måtte i deres eget hjemland. De blev holdt ude af befolkningen pga. deres hudfarve og havde ikke rettigheder/stemmeret kort sagt ikke engang en indflydelse på det område de boede i ( Det var nærmest formålet med loven).. At netop splitte befolkningen op i 2 dele!

"Apartheid" tvang hvide og ikke hvide mennesker til, at leve i separate områder. F.eks. Måtte en hvid og en sort person ikke gifte sig sammen. De sorte og hvide måtte ikke befinde sig i samme områder, ikke engang sidde i nærheden af hinanden i busserne.

Selv børn gik på forskellige skoler, kun fordi at man ikke havde den samme hudfarve var alt ligeledes som et stort mareridt for folk dengang, da de blev behandlet meget slemt. Sorte mennesker blev set som mennesker der havde en mindre værdi end de hvide, hvilket Nelson Mandela og medlemmerne af ANC talte imod Apartheid for.

Søg evt. noget omkring:

 ANC ( African National Congress), som Nelson Mandela var medlem af. Formålet med ANC var at give de sorte sydafrikanere de samme menneskerettigheder som de hvide havde.

Desmond Mpilo Tutu, da han var verdenskendt for sin ikke-voldelige modstand mod apartheid. (Han skabte en sandhedskommission med Nelson mandela, som gik ud på at tilgive folk der havde begået en fejl mod deres folk og var ærlig omkring det).


Byen Soweto http://denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Afrika/Sydlige_Afrika/Soweto


Skriv et svar til: Kan nogle hjælpe mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.