Matematik

Cosinusrelationerne

23. februar 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe mig med denne opgave;

cos(C)=a^2+b^2-c^2/2ab

cos(C)=46.234^2 + 31.601^2 - 57.612^2/2.46.234*57.612

Hvad ville det give i grader?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af Toonwire

Se din tidligere tråd og prøv selv at drage en parallel:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1663654


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af PeterValberg

C = cos-1((a+ b- c2)/(2ab))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Problemet er bare, jeg får det til 91,95 grader! Men jeg er ikke helt sikker på om det skulle være rigtigt, da nogle andre har endt med at få det til 93 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2016 af Toonwire

 #3

Hovsa, EDIT..

Jeg har fundet fejlen nu:

C=cos^{-1}\left(\frac{46.234^2 + 31.601^2 - 57.612^2}{2\cdot 46.234\cdot 31.601} \right )=93.59^\circ

Du har kommet til at bruge c=57.612 i nævneren også.
Nævneren skal bestå af 2ab = 2\cdot 46.234\cdot 31.601


Svar #5
23. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Tusind tak for det!


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.