Fysik

afbøjningsvinkler

23. februar 2016 af hjælp1212 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! jeg sidder med en fysikaflevering som jeg er gået lidt død i. Opgaven er følgende:

Laserlys med bølgelængden λ=490  sendes ind mod et gitter med gitterkonstanten d = 2500 nm.

a) Beregn v.hj.a. gitterligningen afbøjningsvinklen  for 1. orden.

b) Beregn v.hj.a. gitterligningen afbøjningsvinklen for 2. orden.

c) Beregn v.hj.a. gitterligningen afbøjningsvinklen for 3. orden.

d) Hvor mange ordner n vil der fremkommer når laserlyset passerer gitteret?

håber i kan hjælpe. Tak på forhånd!


Svar #1
23. februar 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Virkelig ingen der kan hjælpe? :c


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af mathon

                    \theta _n=\sin^{-1}\left ( n\cdot \left ( \frac{\lambda }{d} \right ) \right )

                    \theta _n=\sin^{-1}\left ( n\cdot 0{,}196 \right )

                    n_{maks}=\left [ \frac{d}{\lambda } \right ]      hvor \left [ x \right ] betyder helværdien af x.

                    n_{maks}=\left [ \frac{1}{0{,}196 } \right ]


Svar #3
23. februar 2016 af hjælp1212 (Slettet)

har selv lavet det på en lidt anden måde, har dog fået det til det samme. men er det så bare svaret eller?

kan godt være jeg spører dumt, men forstår det ikke helt :)


Skriv et svar til: afbøjningsvinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.