Matematik

Divisionsalgoritmen

23. februar 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal udføre divisionsalgoritmen i hånden, og jeg tror måske jeg har lavet en fejl i trin 2 som leder til fejl i trin 3, er der nogle der vil hjælpe?

det jeg har lavet er vedhæftet

Vedhæftet fil: divisionsalgoritmen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af peter lind

Det ser rigtigt ud

Jeg synes du skriver en del, der er overflødig, Det der står mellem de første to lodrette streger er nødvendigt; men det der stå mellem det næste sæt streger + de to første linjer mellem de næste lodrette streger er unødvendig. Mellem de sidste sæt lodrette streger er kun de to sidste linjer nødvendig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af Keal (Slettet)

Der er en fejl til sidst. Man har

         -31z + 9 - (-31z - 93) = 9 + 93 = 102

          3z^3 + 13z^2 - 10z + 9 = (z+3)(2z^2 + 7z - 31) + 102


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2016 af SådanDa

I den allersidste del af divisionen får du -84, men 9-(-93)=102, så der skal står 102 i stedet. Ellers ser det rigtigt ud, dog forstår jeg ikke helt hvad du mener til sidst hvor du skriver noget om (z-2)? :)


Svar #4
23. februar 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Jeg har måske misset noget i forelæsningen, men hvorfor hedder det -31z+9-(-31z-93)?


Skriv et svar til: Divisionsalgoritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.