Fysik

uran-228

24. februar 2016 af mumu1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

beregn tiden det tager 4321 Uran-238 kerner at henfalde til 1234 kerner 

en der kan hjælpe:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af peter lind

Slå halveringstiden op og brug dernæst at N = N0*(½)^(t/T½)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2016 af mathon

                        \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_\frac{1}{2}}}=\frac{N}{N_0}

                        \left (\frac{1}{2} \right )^t=\left ( \frac{N}{N_0} \right )^{T_{\frac{1}{2}}}

                         \log\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot t=\log\left ( \frac{N}{N_0} \right )\cdot T_{\frac{1}{2}}

                         t=\frac{\log\left ( \frac{N}{N_0} \right )}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot T_{\frac{1}{2}}

                         


Skriv et svar til: uran-228

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.