Matematik

Sinus eller ?

27. februar 2016 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://rfst.dk/kes/2007/3dma/opgSaet3.pdf <- Opgave nr 2!!

En gymnasieklasse løber orienteringsløb i en skov. Alle mødes ved post A, og pigerne løber ruten ABCA, mens drengene løber ruten ADEA. På figuren er angivet nogle vinkler, og afstande (målt i km) for de to løberuter.

a) Hvor langt løber pigerne?

b) Hvor meget længere løber pigerne end drengene?

Er ikke helt med på hvordan jeg skal løse ovenstående opgave.. Nogle der muligvis har et bud? Jeres hjælp er meget meget værdsat!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2016 af Tyuiop (Slettet)

Tror du kan bruge forklaringen i denne tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1296292 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2016 af mathon

a)
              brug sinusrelationen

                                                     c=\sin(C)\cdot \frac{a}{\sin(A)}

                                                     b=\sin(A+C)\cdot \frac{a}{\sin(A)}


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2016 af mathon

b)
   
              brug cosinusrelationen:

                                                     \left |AD \right |^2=\left |EA \right |^2+\left | ED \right |^2-2\cdot \left | EA \right |\cdot \left | ED \right |\cdot \cos(E)


Svar #5
27. februar 2016 af Andi1234 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Men hvorfor siger man A+C i opg b?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. februar 2016 af mathon

                \mathbf{\color{Red} \sin(B)}=\sin(180^{\circ}-(A+C))=\mathbf{\color{Red} \sin(A+C)}


Skriv et svar til: Sinus eller ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.