Matematik

En opgave om funktioner

27. februar 2016 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil blive virkelig glad hvis nogen kunne forklare hvordan jeg løser den her. Jeg tror jeg fik af vide at man kunne bruge Maple, desværre kan jeg finde ud af bruge det endnu.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgave 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2016 af StoreNord

For at løse ligningen   x³ + 2x² + x = 0   skal du dividere med x i alle led på begge sider af lighedstegnet.

Hvis du gerne må bruge Mable, må du vel også bruge Geogebra. Det ville jeg anbefale, da det er gratis og fås til alle systemer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2016 af mathon

                 x^3+2x^2+x=0               

                 x(x^2+2x+1)=0     

                 x(x+1)^2=0                     


Svar #3
27. februar 2016 af TingleFinger (Slettet)

#2

                 x^3+2x^2+x=0               

                 x(x^2+2x+1)=0     

                 x(x+1)^2=0                     

Jeg forstår ikke helt hvad du mener. Hvorfor skal jeg forkorte den? Er x 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2016 af StoreNord

x=0 er een mulighed.

Det kan også være indholdet af parentesen der er 0; så passer ligningen også.          :)

--

Som sagt tidligere: Du kunne have god hjælp af Geogebra.


Skriv et svar til: En opgave om funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.