Fysik

regression

28. februar 2016 af Hanskristiansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor skal regressionskurven tvinges gennem 0,0. Hvorfor lige det tal og hvilken betydning har det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2016 af SuneChr

Du har ikke skrevet, hvad det er for en regressionskurve.
Hvis du tænker på den eksponentielle funktion  f (x) = bax , hvor den første observation vil svare til x = 0 ,
får vi, meget bekvemt, b serveret, idet  f (0) = b 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af peter lind

Jeg går ud fra at det er en lineær funktion. I så fald betyder det at de to variable er proportionale. Et eksempel kunne være at eftervise Ohm's lov V= R*I.  Her ved man at hvis spændningen er 0 er strømstyrken det også. Derfor vil man i en undersøgelse tvinge den gennem (0,0). Man kan evt. i enhver regression teste om konstantleddet i en lineær er 0. Hvis man af testen afgør at konstant leddet er 0, kan der også være grund til at tvinge linjen til at gå gennem (0, 0)


Skriv et svar til: regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.