Fysik

Nedtur

28. februar 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi regner med, at fra en højde på 100 km, falder et brudstykke fra MIR lodret ned mod Stillehavet. Tyngdeaccelerationen regnes konstant lig med 9,7 m/s2 under faldet. Vi regner endvidere med at brudstykket ikke havde nogen lodret fart inden faldet.

a) Hvor lang tid ville nedturen tage, hvis der ikke var luftmodstand?

Her har jeg sat Epot = Ekin og fået hastigheden til at være 311 m/s. Dvs. nedturen tager 321 sekunder. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af peter lind

metoden er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Se vedhæftede billede


Svar #3
28. februar 2016 af Koplop (Slettet)

#1

metoden er rigtig

Godt.

b) Benyt en formel fra kinematikken til at bestemme med hvilken fart brudstykket ville ramme havoverfladen, hvis der ikke var luftmodstand.

Jeg ved det er noget med Epot... men jeg skal først finde massen... ved ikke hvordan?


Svar #4
28. februar 2016 af Koplop (Slettet)

#2

Se vedgæftede billede

Det forstår jeg ikke... hvor kommer den formel fra? Så var mit svar jo helt forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvilken formel har du brugt?


Svar #6
28. februar 2016 af Koplop (Slettet)

#5

Hvilken formel har du brugt?

Jeg sagde Epot = Ekin

mgh=0.5*m*v^2

m*9,7 m/s^2 * 100000 m = 0.5 * m * v^2

9.7 m/s^2*100000 m = 0.5*v^2

970000 = v^2

Kvadratrod 970000 = 311.44 s


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg ville gøre brug af galileis faldlove. Dit resultat er måske rigtigt og mit forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Der er en fejl i de tal, du angiver i #0. Hvis accelerationen har været ca 10m/s2 i ca 300 s, vil farten være ca 3000m/s.


Skriv et svar til: Nedtur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.