Matematik

...

29. februar 2016 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 1994 blev der i danmark prduceret 11.105.000 ton affald. I 2004 var tallet steget til 13.359.00 ton.

Jeg skal vise at den gennemsnitlige årlige procentvise i danmark vokser eksponentielt i perioden 1994-2004 og at det er 1,865%

Skal man bruge denne formel: Kn = k * (1 + x)n?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af PeterValberg

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2016 af PeterValberg

Du skal undersøge om x svarer til 1,865%

Kn = k * (1 + x)n
13359000 = 1110500·(1 + x)10

bestem x og afgør om det svarer til 1,865% (skrevet som decimal)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. februar 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2016 af PeterValberg

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

r kan isoleres som:

r=\left(\frac{K_n}{K_0}\right)^{(1/n)}-1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
29. februar 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Tak kan du hjælpe med at indføre passede variable og opstille med udgangpunkt i den gennemsnitlige årlige procentvise stigning en model, der beskriver udviklingen i affaldsproduktionen i perioden 1994-2004

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. februar 2016 af PeterValberg

f(x) = 11.105.000·1,1865x

hvor x er antal år efter 1994
f(x) er produceret affald i ton, som en funktion af antal år efter 1994

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
29. februar 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Sådan her? 


Svar #8
29. februar 2016 af xoxogossipgirls (Slettet)

Altså fælgende 
f(x)=11105*1,1865^10


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2016 af PeterValberg

Du mangler et par nuller :-)

I 1994 blev der i danmark prduceret 11.105.000 ton affald

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.