Fysik

Emek, Epot og Ekin

01. marts 2016 af Alberte9919 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg sidder med en fysikaflevering, og sidder ligenu fast. 

Opgaven lyder: 

En håndboldspiller kaster en bold lige op i luften med en hastighed på 5,0 m/s. Med hvilken fart rammer bolden jorden?
Vi får oplyst af håndboldspilleren er 1,7 m høj, v0=5,0 m/s og a=-9,82 m/s^2, hvorved der er en pil ned ad på tegningen. 

Er der nogen der kan hjælpe mig? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2016 af peter lind

Du skal bruge energibevarelse. Hvis du måler den potentielle energi ud fra jordoverfladen er start potentiel energi m*g*h hvor h er 1,7 m


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2016 af mathon

                     2\cdot (-g)\cdot \Delta h=-{v_0}^2

                     \Delta h=\frac{{v_0}^2}{2g}

                     h-(1{,}7\; m)=\frac{{v_0}^2}{2g}

                     h=\frac{{v_0}^2}{2g}+(1{,}7\; m)

I gulvhøjde er den potentielle energi skiftet til kinetisk energi
hvoraf:

                     \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{gulv}}^2=m\cdot g\cdot h

                     {v_{gulv}}=\sqrt{2\cdot g\cdot h}


Skriv et svar til: Emek, Epot og Ekin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.