Matematik

Førstekoordinaten til parablens toppunkt

01. marts 2016 af aresiio (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En parabel er givet ved ligningen y=x2-2x+C , hvor c er et negativt tal.

Hvordan bestemmer jeg førstekoordinaten til parablens toppunkt. og tegne en skitse af parablen. (Der er mange muligheder for, hvordan parablen kan se ud. Der ønskes kun tegnet én mulig parabel)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2016 af mathon

                x_T=\frac{-(-2)}{2\cdot 1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Dit andengrads polynomium har toppunkt i: (-b/2a,-D/4a)

Forskriften for et andengrads polynomium er: P(x)=ax^2+bx+c

Prøv at tænk over hvordan du vil tegne polynominet.


Svar #3
01. marts 2016 af aresiio (Slettet)

Så førstekoordinaten til toppunktet er 1? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

\frac{-b}{2a}=\frac{-(-2)}{2*1}=\frac{2}{2}=1


Skriv et svar til: Førstekoordinaten til parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.