Fysik

Entropy:

01. marts 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Jeg har en opgave i termodynamik som lyder:

Consider a system of two Einstein solids, with NA =300, NB =200, and qtotal =100..

Compute the entropy of the most likely macrostate and of the least likely macrostate. Also compute  the entropy over long time scales, assuming that all microstates are accessible.

Bogen henviser mig en formel som;

S=k *ln(\Omega) \Rightarrow k= 1.38 *10^{-23} J/K

\Rightarrow \Omega(N,q)=\frac{(q+N-1)!}{q!*(N-q)!}
Jeg regner: Entropy of the most likely macrostate som:

\Omega(N=300,q=100)=\frac{(100+300-1)!}{100!*(300-100)!}=absurd vaerdi

Endvidere:S =k *ln(absurd vaerdi), men det bliver forkert.

Jeg regner også: "Entropy of the least likely macrostate" ved at sætte N=200 og følge samme procedure, men det viser sig en forkert resultat.

Vil nogen derude hjælpe med at forstå opgenen?

Tak på forhånd.


 


Skriv et svar til: Entropy:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.