Matematik

vektor

01. marts 2016 af johanna4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej 
jeg er igang med en meget svær matematik aflevering som jeg virkelig har brug for hjælp til

En linje k med retningsvektor (r_k )(vektor) =(-2,5) står vinkelret på linjen n der går igennem punktet (3,-3).

her er opgaverne som jeg ikke kan løse   

- forklar hvilken af linjerne du kan bestemme ligningen for og hvilken du ikke kan. Bestem ligningen for den linje du kan.     

- finde afstanden fra linjen til punktet (-4,0).


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ligningen for linjen kan du finde ud fra: a(x-x_0)+b(y-y_0)=0, hvor (x_0,y_0) er et punkt på linjen og n=\binom{a}{b}. n er en normalvektor for linjen, som herved står vinkelret på linjen. Hvilken af dine linjer kan ligningen så bestemmes for?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

afstand: 

P=(x_0,y_0) er et punkt.

q: ax+by+c=0 er en linje.

Afstanden er så givet ved: dist(P,q)=\frac{\left | ax_0+by_0+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}}


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.