Matematik

hvad betyder a , b og x?

02. marts 2016 af solsikke1 - Niveau: B-niveau

Hej, 

hvad betyder a og b og x i protens funktioner, liniære og ekspontiel funktioner?

((altså fx at b er begyndelsesværdien i liniær )))

håber du kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af PeterValberg

se video nr. 1 og 12 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Lineær funktion

f(x)=ax+b

a er hældningskoefficienten. Når x vokser med 1, så vokser y med a 

Hvis a er større end 0, så er den lineære funktion voksende

Hvis a er mindre end 0, så er den lineære funktion aftagende 

f(0)=b. b skærer y-aksen i (0,b). b er begyndelsesværdien for den lineære funktion

Ekspontiel funktion

f(x)=b*ax

b er skærringe med y-aksen. f(0)=b. b er begyndelsesværdien for den eksponentielle funktion

a er fremskrivningsfaktoren, hvilket betyder, at a afgører hvor mange % f(x) vokser eller aftager med for hvert x

Hvis a er mindre end 1, så er funktionen aftagende. 

Hvis a er større end 1, så er funktionen voksende

Potensfunktion

f(x)=b*xa

b-værdien angiver skærringen i punktet (1,b). f(1)=b*1a=b så lige meget hvilken værdi man opløfter 1 i vil det give 1 og så ganger man selvfølge med værdien af b. 

hvis a er mindre end 0, så er potensfunktionen aftagende

Hvis a er mellem 0 og 1, så er det en voksende potensfunktion med en aftagende hældning

Hvis a er større end 1, så er potensfunktionen voksende med en stigende hældning


Skriv et svar til: hvad betyder a , b og x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.