Fysik

Hubblekonstanten

02. marts 2016 af AnnaDD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg sidder og er kørt lidt fast i denne opgave..

Jeg skal beregne, hvilken afstand galaksen skal have før den fjerner sig med lysets fart på 300000 km/s?

Jeg ved Hubbles lov: v0=H0·r0

Og hubblekonstanten: H0 = 21 km/s : Mly

 og at: hubblekonstanten= to galaksers fart væk fra hinanden
                                                   galaksernes afstand

Hvordan kan jeg beregne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af Jerslev

Isoler r0 i din formel og indsæt.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
02. marts 2016 af AnnaDD (Slettet)

Tak for svar!

kan det så passe at:

300.000 km/s : 21 km/s = 14285,71 Mly

                         Mly

Da km/s går ud med hinanden?


Skriv et svar til: Hubblekonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.