Fysik

Ledningsevne

03. marts 2016 af Budsmoke - Niveau: B-niveau

Ledningsevnen af en NaCl-opløsning er opgivet til 120μS/cm.

Hvilken resistans vil der være mellem de to metalender af et glasrør hvis rørets længde er 40mm og tværsnitsarealet er 40mm2?

Jeg har brugt at:

 G=\gamma \cdot \frac{S}{L}

og at

G=\frac{1}{R}

Så får vi: 

R=\left ( \gamma \cdot \frac{S}{L} \right )^{-1}=\left ( \frac{120*10^{-6}\Omega /cm*0,4cm^{2}}{4cm} \right )^{-1}

Er det rigtigt stillet op og kan det passe at det kommer ud som en meget høj værdi i ohm??

På forhånd tak.

Venlig hilsen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2016 af PeterValberg

det skal nok passe, - men du har en lille bitte fejl i dine enheder

Ledningsevnen af en NaCl-opløsning er opgivet til 120μS/cm.

Siemens S er Ω-1 og desuden er det konduktiviteten (den specifikke ledningsevne) \gamma
der er 120μS/cm altså 120·10-6 Ω-1/cm
Så kommer enhederne også til at passe og du får resistansen "ud i" Ω

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ledningsevne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.