Fysik

Strømtæthed

03. marts 2016 af Budsmoke - Niveau: B-niveau

Strømmeni et 90mm2 kabel er 160A

Hvad er strømtætheden..

Jeg har funet noget i min bog der siger J (strømtæthed) ofte angivet i A/mm2

Hvis jeg bare sætter ind sådan bliver min faktor 106 for lille..

Jeg kan bare ikke finde ud af hvad jeg har overset??

Kan nogen hjælpe??

Venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2016 af PeterValberg

I SI-enheder måles strømtætheden i A/m2 og der er jo 106 mm2 på 1 m2
Måske fejlen skal findes der ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2016 af peter lind

Ja det har du formodentlig. Strømtætheden er 160/90  A/mm2 Jeg gætter på at du har omregnet mm2 til m2, men det skal du altså ikke, når enheden er pr. mm2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2016 af mathon

            j=\frac{160\; A}{90\cdot 10^{-6}\; m^2}=1{,}78\cdot 10^6\; \frac{A}{m^2}


Svar #4
03. marts 2016 af Budsmoke

#1 ok mange tak

#3 er

1,78\frac{A}{mm^{2}} = 1,78\cdot 10^{6}\frac{A}{m^{2}} ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2016 af peter lind

ja


Svar #6
03. marts 2016 af Budsmoke

#5 Cool.. mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2016 af mathon

Som model for en ohmsk leder benyttes
undertiden:
                           \overrightarrow{j}=\sigma \cdot \overrightarrow{E}     hvor
                                                                  \overrightarrow{j} er strømtæthedsvektoren
                                                                  \overrightarrow{E} er den elektriske feltstyrkevektor
                                                                  \sigma er den specifikke ledningsevne

Heraf har man:
                           j=\sigma \cdot E

                           \frac{I}{a}=\sigma \cdot \frac{U}{L}

                           \frac{1}{a}\cdot I=\sigma \cdot \frac{U}{L}

                           \frac{1}{\sigma }\cdot \frac{L}{a}\cdot I= U

                            \left (\rho \cdot \frac{L}{a} \right )\cdot I= U

                              R\cdot I= U


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2016 af mathon

…da \overrightarrow{j} og \overrightarrow{E} har samme retning.


Skriv et svar til: Strømtæthed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.