Matematik

Kvartilsæt

06. marts 2016 af Freia123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse en opgave hvor jeg skal finde kvartilsættet. Der er 15 observationer. Hvordan gør jeg det? Altså hvilket nummer observation er nedre og øvre kvartil? (Medianen må vel være mellem observation 7 og 8, så 7.5)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2016 af mabi97


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2016 af Stats

Sortér efter størrelse

25% af 15 observationer = 3,75      --> rundes op til 4

50 % af 15 observationer = 7,5       --> rundes op til 8

75 % af 15 observationer = 11,25   --> rundes op til 12

(der rundes altid op..)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Kvartilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.