Fysik

Energiniveaudiagrammer

06. marts 2016 af Bob1234567891 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Forestil dig et hydrogenatom, som er exciteret.

1) Tegn et energiniveaudiagram for hydrogenatomet og forklar, at kan udsende to fotoner ved at falde tilbage fra den stationære tilstand n= 3 til grundtilstanden. Indtegn de to energiniveauovergange i diagrammet.

2) Atomet er excteret til tilstand n= 4 og henfalder til grundtilstanden. Indtegn i diagrammet alle de måder, hvorpå det kan lade sig gøre. forklar for hver mulighed, hvor mange fotoner der er udsendt.

Hvordan gør jeg alt dette?

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2016 af mathon

Hydrogen:
                       {E_{foton}}_{\, n\rightarrow m}=(13{,}6057\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{m^2}- \frac{1}{n^2}\right )\; \; \; \; n>m\; \; \; m,n\in\mathbb{N}  

                       {E_{foton}}_{\, 4\rightarrow 1}=(13{,}6057\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{1^2}- \frac{1}{4^2}\right )

                       {E_{foton}}_{\, 4\rightarrow 2}=(13{,}6057\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{2^2}- \frac{1}{4^2}\right )

                       {E_{foton}}_{\, 4\rightarrow 3}=(13{,}6057\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{3^2}- \frac{1}{4^2}\right )

                       {E_{foton}}_{\, 3\rightarrow 1}=(13{,}6057\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{1^2}- \frac{1}{3^2}\right )

                       {E_{foton}}_{\, 3\rightarrow 2}=(13{,}6057\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{2^2}- \frac{1}{3^2}\right )

                       {E_{foton}}_{\, 2\rightarrow 1}=(13{,}6057\; eV)\cdot \left ( \frac{1}{1^2}- \frac{1}{2^2}\right )


Skriv et svar til: Energiniveaudiagrammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.