Fysik

Hjælp

06. marts 2016 af VTP - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg vil gerne have hjælp til at løse denne opgave. 

En fjeder med fjederkonstanten k=2,0 x 104 N/m er sammenpresset 10,0 cm. Fjederen er fastmonteret i venstre side og i højre side rører den, uden vedhæftning, ved en klods med massen m= 1,00 kg. Der ses bort fra klodsens udstrækning. Når fjederen udløses skubbes klodsen af sted og vil hele tiden være i kontakt med det vandrette underlag. Den kinetiske friktionskoefficient er over de første 2,00 m givet ved μ1=0,20 og over de efterfølgende 40,0 m givet ved μ2=0,40. Der ses bort fra luftmodstand.

a)  Beregn klodsens kinetiske energi når den netop har bevæget sig 2,00 m (dvs. lige ved overgangen mellem de to underlag).

b)  Beregn hvor langt klodsen bevæger sig i alt, før den er nedbremset og er bragt til standsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af hesch (Slettet)

a)  Beregn fjederens potentielle energi, Efjeder , i sammenpresset tilstand.

Når fjederen har strukket sig 10 cm, er Efjeder omformet til Ekin i klodsen + Egnid de første 10 cm.
( Det må antages at fjederen er masseløs ).
De følgende 1,90 m taber klodsen Egnid .

b)  Klodsen standser når Σ Egnid = Efjeder .


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.