Matematik

Hjælpppp

06. marts 2016 af Malle123456789 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Assistenttræneren i klubben står for at fylde dunke op med energidrik til spillerne. I hver dunk kan der være 75 cl (centiliter). For at lave den perfekte blanding energidrik skal der 1 del koncentrat til 4 dele vand.

Assistenttræneren skal blande 6 dunke med energidrik.

Hvor mange liter koncentrat skal der bruges?

Vedhæftet fil: 1824.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2016 af StoreNord

I hver af se 6 dunke skal der være 75/5 centi-liter koncentrat. Det giver:

6*\frac{75}{5}=90cl


Svar #2
06. marts 2016 af Malle123456789 (Slettet)

Okay, det giver 90. 

Men hvordan omregnes det til liter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Koncentrat: 75/(1+4)=15 cl pr dunk

Vand: 75-15=60 cl pr dunk

Du har 6 dunke

6*15cl=90 cl

100cl=1 liter

dvs. 90 cl=0,9 liter

Der skal bruges 0,9 liter koncentrat


Svar #4
06. marts 2016 af Malle123456789 (Slettet)

Tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Hjælpppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.