Matematik

retvinklede trekanter

07. marts 2016 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser en trekant ABC, hvor BH er højden fra B.
Det oplyses, at vinkel C = 21grader, |AB| = 16,2 og |BH| = 9,5.

a) Bestem Vinkel A
b) Bestem |AC|

Kan ikke komme i tanke om hvad jeg skal gøre her


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af StoreNord

Tegn på papir en vandret linje som C skal ligge på; helt til højre.

Afsæt vinkel C og tegn dens højre-ben langt.

Et styke ude ad højrebenet afsætter du punkt B og nedfælder den vinkelrette på venstre-benet.

Du har endnu ingen mål på tegningen, men det er også lige meget. Skriv så 9,5 på højden.

------


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2016 af StoreNord

Tegn på papir en vandret linje som C skal ligge på; helt til højre.

Afsæt vinkel C og tegn dens højre-ben langt.

Et stykke ude ad højrebenet afsætter du punkt B og nedfælder den vinkelrette på venstre-benet.

Du har endnu ingen mål på tegningen, men det er også lige meget. Skriv så 9,5 på højden.

AB skal være cirka næsten dobbelt så lang som 9,5. Tegn den. Skriv alle mål på.

Nu har du en tegning at at regne på.

I den venstre del af trekanten kan du finde cosA=

------


Svar #3
07. marts 2016 af Cooljoan (Slettet)

jeg har fundet ud af den første men mangler b det er den der driller


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2016 af StoreNord

I højre del kan du bruge sinusrelationen.

                                   \frac{sin(90)}{BC}=\frac{sin(21)}{9,5}


Skriv et svar til: retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.