Matematik

Retvinklede trekanter

08. marts 2016 af BoLarsen00 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej dejlige mennesker!

Kan I hjælpe med noget?

Opgaven lyder således: 

På figuren ses to retvinklede trekanter ABC og DEF, der er ensvinklede. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren. 

Sidelængderne, som jeg har feåt oplyst på trekant ABC er: B = 6 og C= 10 

det vil være super fedt hvis I kunne hjælpe? :) 

 
Vedhæftet fil: IMG_0201.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Du kan beregne lBCl ved hjælp af pytagoras. ABC er en retvinklet trekant og du kender kateten lACl og hypotenusen lABl

a2+b2=c2

a2+62=102

a2+36=100

a2+36-36=100-36

a2=64

√a2=√64

a=8

lBCl er det samme som a, da Vinkel A ligger over. Det konkluderes at lBCl er 8

lDFl/lACl=lDEl/lABl

30/6=lDEl/10

5=lDEl/10

lDEl=5*10=50

DE er 50

lEFl/lBCl=lDFl/lACl

lEFl/8=30/6

lEFl/8=5

lEFl/8*8=5*8

lEFl=40

EF er 40


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.