Matematik

Parabol udfaldsvinkel

10. marts 2016 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en projektopgave inden for differentialregning.

Jeg har en parabel med diameter på 2 meter og en dybde på 0,5 meter. Jeg har desuden bestemt en ligning til en tangent i et vilkårligt punkt på parabolen: y = 0,5x - 0,125

Næste opgave, går ud på at finde udfaldsvinklen af strålen. Hvordan går jeg dette? Jeg har kendskab til brydningsloven fra fysik.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af Soeffi

#0 Du kan finde normalvektoren til tangenten ved at omskrive tangentens ligning: y = 0,5x - 0,125 ⇔  -0,5x + 1y + 0,125 = 0. Normalvektoren (-0,5;1) kan, sammen med vektoren for lysets retning, bruges til at finde de forskellige vinkler.

Vedhæftet fil:oVGZZzt.png

Skriv et svar til: Parabol udfaldsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.