Fysik

Hjælp...

10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En el-kedel indeholder 1,7 kg vand, der opvarmes fra 15 c til 95 c. 

a) Hvor meget energi optager vandet?

Kedlens effekt er på 2000 W. Vi antager først, at al den elektrisk energi optages af vandet

b) Hvor lang tid varer opvarmning under disse forudsætninger ?

Opvarmning varer faktisk 5,5 minutter 

c) Beregn energitabet i %


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af mathon

a)
        som i #1 i
        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1668362#1668393


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2016 af mathon

b)
          P\cdot t=Q
tid for opvarmning af vand uden energitab:

          t=\frac{Q}{2000\; \tfrac{J}{s}}


Svar #3
10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet)

Hvordan beregner jeg C ud??


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2016 af mathon

Formel:
                   Q=m\cdot c\cdot \Delta T


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2016 af mathon

                   {c_{vand}}_{{15^{\circ}}}=4{,}187\tfrac{kJ}{kg\cdot K}


Skriv et svar til: Hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.