Fysik

BRUG FOR HJÆLP!!!!

10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Hvor meget energi kræves der for at opvarme 1,125 kg vand fra 12 grader til 100 grader?

b) Samme spørgsmål for 1,125 kg sprit

c) samme spørgsmål til 1,125 kg jern.

Håber der nogen der kan hjælpe. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af mathon

Formel:
                   Q=m\cdot c\cdot \Delta T


Svar #2
10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet)

Min masse er 1,125 

c= ved det grader men er ikke sikker.

T er det 88?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2016 af OliverHviid

Hvad mener du med: "c= ved det grader men er ikke sikker."??


Svar #4
10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet)

Jeg ved ikke hvad der skal stå på C pladsen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2016 af mathon

                                           \begin{array} {|c|c|} stof&c\\ \hline vand&4{,}19\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}\\ \hline ethanol&2{,}40\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}\\ \hline jern&0{,}46\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \end{array}


Svar #6
10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet)

Nu forstår jeg det! Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: BRUG FOR HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.