Fysik

hjælp....

10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En gasflaske med oxygen opbevares i et værksted ved temperturen 18 C, hvor trykket i flasken er23,1 MPa. Under en brand stiger temperaturen i gasflasken til 340 C

a) Hvilket tryk er der i gasflasken ved denne temperatur?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af Studentos

Evt. find ud af hvad trykket er ved 1 C. Så kan man nemmere besvare a


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2016 af MonaMuu (Slettet)

Mit gæt er at du skal bruge isokov formlen. 

Start med at udregne dine værdier til SI-enheder.

derefter bruger du formlen T2*(p1/T1)=p2

p er tryk T er temperatur. (:


Svar #3
10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet)

Har ikke rigtigt forstået det :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Størrelse P*V/T er konstant.

P*V/T = P0*V0/T0

hvor værdierne med index 0 er startværdierne. Læg mærke til to ting: V = V0, da flasken ikke ændrer rumfang, og temperaturerne skal være absolutte temperaturer.


Svar #5
10. marts 2016 af Sara11111 (Slettet)

Kan du måske hjælpe med nogle udregninger? tror jeg vil forstår bedre på den måde :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kan forkorte V ud. Så har du P/T = P0/T0.

Gang med T på begge sider af lighedstegnet, indsæt værdierne for P0, T og T0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2016 af MonaMuu (Slettet)

celsius til Kelvin (som er en SI-enhed) = Celsius+273

dvs. 18C + 273K =291K dette er start temperaturen T1.

Så har du trykket som du også skal omregne til SI-enheden Pa. 1Mpa = 1000000Pa  derfor er 23,1 Mpa = 23100000Pa som så er start trykket P1. Nu sker ændringen så.

T2 er det som temperaturen har ændret sig til. og P2 er det som du skal regene ud, nemlig trykkets ændring.

du har allerede T2 = 340C som du nu ved hvordan man regner om til Kelvin. (plus med 273).

og så skal du bare sætte ind i formlen T2*(P1/T1)=P2 og regne ud (: 

håber det var bedre :p


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2016 af mathon

Isochor opvarmning:

                            \frac{p_2}{p_1}=\frac{T_2}{T_1}

                           p_2=\left (\frac{T_2}{T_1} \right )\cdot p_1

                           p_2=\left (\frac{(273+340)K}{(273+18)K} \right )\cdot \left ({23{,}1\; MPa} \right )


Skriv et svar til: hjælp....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.