Matematik

Hvad er rentefoden hvis...

12. marts 2016 af codebr3ker (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Har lidt problemer med denne opgave. Jeg skal finde ud af hvad renteprocenten på en opsparing er, hvis slutresultatet skal give 50.000.kr. Det drejer sig om en børneopsparing, der var på 42.698,00.kr da hun var 15 år, og jeg skal nu finde ud af hvad renteprocenten er, hvis saldoen skal være på 50.000 når hun fylder 21 år.

Jeg har prøvet at bruge formlen S=Y*((1+P%)^n-1)/P% for annunitetsopsparing, men hvis jeg beregner P som en ubekendt giver det et minustal, som jeg ikke rigtigt kan arbejde med. 

Der indbetales det samme beløb (250.kr) hver måned, hvert år, så det er vel ikke den nominelle rente jeg skal beregne, vel?

(Vedhæftet, "Claras Børneopsparing", opgave 4.5)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2016 af mathon

Indbetalingerne standser ved det fyldte 15. år, så det er den nominelle rentesats, du skal beregne, da indestående 42.698 nu kun øges med renter og renters rente:

                        42.698\cdot (1+r)^6=50.000


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2016 af Soeffi

#0. Har du løst de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2016 af Studentos

r=-1+\sqrt[6]{\frac{50000}{42698}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2016 af Soeffi

#2 4.4 og 4.5 i Excel:...

Man finder frem til at Clara har 48085 kr. på kontoen, når hun er 21 år. Man bruger derefter: Funktioner - Målsøgning... til at finde rentesatsen, der ville give hende 50.000 kr.

Vedhæftet fil:4.png

Svar #5
12. marts 2016 af codebr3ker (Slettet)

Tak for svar, fandt ud af det


Skriv et svar til: Hvad er rentefoden hvis...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.