Matematik

Trigonometri

14. marts 2016 af gymelev1337 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med at bestemme vinkel a og beregne b-d og c-e, da jeg virkelig er forvirret med hvilke relationer jeg skal bruge.

https://gyazo.com/ef4262cead59ab3b9f59432e19f2a696

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2016 af Studentos

Hej.

Du skal bruge sinusrelationerne [LINK]

Vinkel A ligger over for sidelængden a, ligeledes med b og c i trekanter.

| CE | vil fx. være sidelængden b eller d afhængig af, hvilken en af trekanterne du beregner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2016 af Studentos

| BD |

Kan findes ved, at man først bruger pytagoras a2+b2=c2 og tag kvadratroden af c2 i trekanten | ECD |, da den er retvinklet.

| BE | skal beregnes med sinusrelationerne (i dit tilfælde sidelængden a med disse relationer) 

OBS: Her er en undtagelse, da jeg anser vinkel C som vinkel A, og ligeledes skal sidelængden være a.

Til sidst kan du plusse sidelængderne sammen og få bd.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2016 af fosfor (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2016 af mathon

               \angle BAC=\cos^{-1}\left ( \frac{2|AB|^2-|BC|^2}{2|AB|^2} \right )

               \angle CAD=\tan^{-1}\left ( \frac{|CD|}{|AC|} \right )

Vinkel A i firkant ABCD:

               A=\angle BAC+\angle CAD


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.