Matematik

Skæringsspunkt

15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skæringsspunktet imellem to linjer:

m.) 2*x+y=14

n.) x-y=4

Tak på forhånd!

Håber nogle kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte. Benyt indsættelsesmetoden eller lige store koeffecienters metode efter eget valg. Kig tilbage i din lærebog eller dine noter for nærmere hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2016 af mathon

skæring kræver:

                2x + y = 14
                  x - y  = 4         ligningerne adderes

               3x = 18
               x = 6                  som indsat i  x - y = 4
giver:
              6 - y = 4
              y = 2
               

korresponderende med
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1669523#1669544


Skriv et svar til: Skæringsspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.