Matematik

Analytisk plangeometri

15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1.) Bestem ved beregning tallet k, så linjerne m, n og o går gennem samme punkt når;

m.) 2.x+y=14

n.) x-y=4

o.) y=k.x

Håber nogle kan hjælpe!

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af mathon

Beregn skæringspunktet mellem m og n.
Bestem derefter den værdi af k, for hvilken o også går gennem dette punkt.


Svar #2
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

Jeg forstår, hvordan man finder skæringspunktet, men jeg forstår ikke, hvordan jeg bestemmer den værdi af k, for hvilken o, der går gennem dette punkt!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af mathon

Skæringspunktet mellem m og ner S(6,2).

At o også skal gå gennem S
kræver:
                     2=k\cdot 6

                     k=\frac{1}{3}


Svar #4
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

Hvordan regnede du det ud til (6,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2016 af mathon

#4
       #2 citat:
                     "Jeg forstår, hvordan man finder skæringspunktet"


Svar #6
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

#5

#4
       #2 citat:
                     "Jeg forstår, hvordan man finder skæringspunktet"

Jeg fik det givet til et andet resultat, måske fordi jeg har lavet en beregninsfejl! Men det kan være ligemeget!

Lad os sige jeg har skæringsspunktet nu, men hvad gælder mit "S" for, når jeg kun har brug for mit "o"


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2016 af mathon

For mængden af punkter på den rette linje o
gælder
                    y=k\cdot x     hvilket specifikt gælder for S(6,2)

                    2=k\cdot 6


Svar #8
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

#7

For mængden af punkter på den rette linje o
gælder
                    y=k\cdot x     hvilket specifikt gælder for S(6,2)

                    2=k\cdot 6

Og det svarer til min k-værdi; 2=k*6, som så gælder for s(6,2)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2016 af mathon

                    2=k\cdot 6

                    k=\frac{1}{3}

            o\! \! :\; \; y=\frac{1}{3}x


Svar #10
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

#9

                    2=k\cdot 6

                    k=\frac{1}{3}

            o\! \! :\; \; y=\frac{1}{3}x

Jeg forstår ikke, hvordan det går fra at være 2=k*6 til at være k=1/3
 

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Divider på begge sider af lighedstegnet med 6, forkort brøken med 2 og byt de to sider af ligningen om.


Svar #12
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

Jeg fisker efter fremgangsmåden til Skæringspunktet, da jeg fik lavet nogle beregingsfejl!


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. marts 2016 af mathon


Svar #14
15. marts 2016 af Sarah45 (Slettet)

#11

Divider på begge sider af lighedstegnet med 6, forkort brøken med 2 og byt de to sider af ligningen om.


Kunne det muligvis blive vist?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

2 = k·6

2/6 = k

1/3 = k

k=1/3


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.