Matematik

Trigonometri

15. marts 2016 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fået denne opgave, som skal regnes uden hjælpemidler, men vi ved ikke helt hvordan vi skal gøre, når det er uden hjælpemidler, så håber nogen kan hjælpe :-)

I trekant ABC er a=2, b=4 og vinkel C=45 grader. Bestem trekantens areal aksakt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af MHR1993 (Slettet)

Arealet af trekant ABC er givet ved T = 1/2 · a · b · sin(C). Endvidere gælder at sin(45º) = (1) / (√2).

Indsat fås altså

T = (1) / (2) · 2 · 4 · sin(45º) ⇔ 4 · (1) / (√2) ⇔ (4) / (√2)
  


Svar #2
15. marts 2016 af majsingym (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!! Det hjalp helt vildt på det hele :-)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.