Matematik

Reducering

15. marts 2016 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe med at reducere dette udtryk mest muligt:
a^1^/^4*a^-^2*\sqrt{a^3}/\sqrt[4]{a^5}*a^-^1^/^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af mette48 (Slettet)

a^1^/^4*a^-^2*\sqrt{a^3}/\sqrt[4]{a^5}*a^-^1^/^2

Er det en brøk med [a1/4 * a-2 * √a3] i tælleren

og                             [4√a5 * a-1/2] i nævneren ?

omskriv leddene til potenser af a

1/an = a-n

n√a =a1/n


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2016 af mathon

            a^{\frac{1}{4}}\cdot a^{-2}\cdot a^{\frac{1}{3}}\cdot a^{-\frac{5}{4}}\cdot a^{-\frac{1}{2}}

            a^{\frac{1}{4}}\cdot a^{-2}\cdot a^{\frac{1}{3}}\cdot a^{-\frac{5}{4}}\cdot a^{-\frac{1}{2}}=a^{\frac{1-5}{4}+\frac{2-3}{6}-2}=a^{-1-2-\frac{1}{6}}=a^{-3\frac{1}{6}}

eller hvis:
            a^{\frac{1}{4}}\cdot a^{-2}\cdot a^{\frac{1}{3}}\cdot a^{-\frac{5}{4}}\cdot a^{\frac{1}{2}}
            a^{\frac{1}{4}}\cdot a^{-2}\cdot a^{\frac{1}{3}}\cdot a^{-\frac{5}{4}}\cdot a^{\frac{1}{2}}=a^{\frac{1-5}{4}+\frac{2+3}{6}-2}=a^{-1-2+\frac{5}{6}}=a^{-2\tfrac{1}{6}}


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.