Fysik

Radioaktivitet dosis

16. marts 2016 af bonnielarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med denne opgave, dog kun a:

En patient bliver behandlet med radioaktiv stråling. der bliver herved absorberet 25mJ i 0.30kg væv.

a. beregn den asorberede dosis.

b. beregn den ækvivalente dosis, hvis strålingskilden udsender y-fotoner.

c. beregn den ækvivalente dosis, hvis strålingskilden udsender a-fotoner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af mathon


Svar #2
16. marts 2016 af bonnielarsen (Slettet)

så det bare at sige (25*106joule)/0,30kg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2016 af mathon

             D=\frac{E_{rad}}{m}=\frac{25\cdot 10^{-3}\; J}{0{,}30\; kg}=0{,}0833\; \tfrac{J}{kg}=0{,}0833\;Gy


Skriv et svar til: Radioaktivitet dosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.