Matematik

Parameter-fremstillinger

18. marts 2016 af SødeBløde (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har givet et område A i planen som er afgrænset af y.aksen og parablen x=6-y^2. Jeg har også fået givet en flade F som opfylder h(x,y)=6-x-y^2 og x\geq 0 og z\geq 0.

Jeg skal finde en parameterfremstilling for de to områder:

For A tænker jeg:

r(u)=\begin{bmatrix} 6-u^2\\ 0 \end{bmatrix}

Men ved ikke helt med F.

Senere hen i opgaven får jeg så en ny område, B som betegner det afsluttede rummelige område der ligger lodret mellem A og F. Opgaven går så ud på at finde en p-fremstilling til B og der kunne jeg godt lige bruge et hint.

Jeg tror mit overordnet problem er, at jeg ikke helt har en metode til at lave en parameter-fremstilling så måske en tip til dette ville gavne mig mere!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2016 af peter lind

Det nemmeste i dette tilfælde vil vre at sætte parameteren u = y, Du skal så finde grænserne for y.. Dernæst sætter du så dette ind i ligningen for x. Det er det sidste du har gjort i A; men der skal gælde y =u ikke 0, som du får


Skriv et svar til: Parameter-fremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.