Matematik

eksponentiel

21. marts 2016 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der ikke nogen der kan hjælpe med den her opgave? 

Peter har vundet 25000 kr. i Lotto. I stedet for at bruge pengene indsætter han gevinsten

på en konto, hvor han får 4,5% i rente pr. år.

Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i kontoens indestående. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2016 af PeterValberg

f(x) = 25000·(1 + (4,5/100))x

hvor x er antal år efter, han har indsat pengene i banken
f(x) er saldoen på kontoen som en funktion af x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2016 af 123434 (Slettet)

b=25000→Peter indsætter 25.000 kroner på kontoen, dvs. at 25.000 er startbeløbet

a=1,045. a, fremskrivningsfaktoren er 1,045, hvilket betyder, at saldoen på kontoen vokser med 4,5% om året


Svar #3
22. marts 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

tusind tak :) 


Svar #4
22. marts 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

men har lige et spørgsmål:

Skal jeg også tegne en model? 


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.