Matematik

rentesregning

21. marts 2016 af Annabi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et lån på kr. 100.000 afvikles over 10 år med en årlig ydelse. Renten = 5 % p.a. med helårlig rentetilskrivning.

Hvordan bestemmer man den årlige ydelse og udarbejder en amotisationsplan for de 4 første år af lånets løbetid?

Til sidst skal restgælden efter at den ?8. ydelse er betalt.

Håber nogle kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2016 af mathon

den årlige ydelse:

                                y=\frac{100.000\cdot 0{,}05}{1-1{,}05^{^{-10}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2016 af mathon

restgæld lige efter 8. ydelse:

                                                G_{rest}=100.000\cdot 1{,}05^8-y\cdot \frac{1{,}05^8-1}{0{,}05}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2016 af mathon

eller
      restgæld lige efter 8. ydelse:
                                                       100.000-a_1\cdot \frac{1{,}05^8-1}{0{,}05}       

 hvor a_1 er første afdrag
                                           a_1=y-100.000\cdot 0{,}05=y-5000


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2016 af mathon

efter henvendelse:
                                y=\frac{100.000\cdot 0{,}05}{1-1{,}05^{^{-10}}}=12.950{,}46

                                a_1=12.950{,}46-5.000=7.950{,}46
                                   


Skriv et svar til: rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.