Matematik

trekantsberegning

23. marts 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan hjælpe?

AC = 8

skalafaktor = 1,5 (hvis man tager højderne 6/4=1,5)

er arealet af ADE så?

1/2*4'5,33 = 10,32

Vedhæftet fil: trekanty.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2016 af Studentos

Du skal bruge: 

\frac{1}{2}*AE*4


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2016 af SuneChr

Skalafaktoren α vil indgå som faktor to gange ved arealberegning.
Derfor er arealforholdet α2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2016 af mathon

Areal af trekant ADE:
                                         T_{ADE}=\frac{1}{2}\cdot 4\cdot \left ( \frac{8}{1{,}5} \right )=2\cdot \frac{16}{3}=2\cdot \left ( 5+\frac{1}{3} \right )=10\tfrac{2}{3}

eller
Areal af trekant ADE:
                                       T_{ADE}=\left (\frac{1}{1{,}5} \right )^2\cdot \left (\frac{1}{2}\cdot 6\cdot8 \right )=\frac{1}{2{,}25}\cdot 24=\frac{4\cdot 24}{9}=\frac{4\cdot 8}{3}=10\tfrac{2}{3}
                                         


Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.