Fysik

E17 kreditkort

23. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg ved at der har været andre som har spurgt om den her opgave men jeg forstår ntet af deres forklaringer. Derfor håber jeg at I kan hjælpe :)

Opgaven kan ses på dettte link:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Studentereksamen-stx/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Vejledninger/121029%20Elektriske%20og%20magnetiske%20felter%20_vejledende%20opgaver%20okt2012.ashx

- Hvis du tjekker dette link og går så ned på opgave 11, så har du opgaven.

På forhånd tak


Svar #1
24. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Der et to spørgsmål a og b håber nogen gider at hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2016 af hesch (Slettet)

a)  Den magnetiske induktion, B = 0,1 T.

Spolens areal, A = 0,2 × 0,2 mm2.

Flux gennem spolen, ψ = B * A

b)  Fluxvindingstallet for spolen, ψv = ψ * antal vindinger.

Induceret spænding i spolen, U = dψv/dt

Når kortet trækkes forbi spolen, vil ψ og dermed ψv ændre sig som vist på kurven.

c)  Tegn grafen der viser induceret spændingsfald.

Find mindste hastighed, hvor dψv/dt ≥ 1,0 mV.

---------------------------------------------------------

Jeg har pr. konvention anvendt symbolet "ψ" for flux, i stedet for opgavens "Φ".

Det svarer lidt til, at jeg anvender "Ω" for elektrisk modstand, i stedet for fx "ω".


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2016 af hesch (Slettet)

Opgaven ses her:

Vedhæftet fil:scan0003.pdf

Svar #4
25. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

hvad skal man så bruge de 0,4 mm til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2016 af hesch (Slettet)

Dem skal du bruge, når du skal kigge på / tegne kurver.

Altså hvad sker der, når man flytter kortet 0,1 mm?


Skriv et svar til: E17 kreditkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.