Fysik

Magnetisme

24. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej håber I kan hjælpe for et andet indlæg om det her var ikke så godt forklaret :)

Under en flyvning fra Nordamerika til Europa flyves der på et tidspunkt stik øst. Jordens magnetfelt danner på dette tidspunkt en vinkel på 70 grader med vandret og har størrelsen 1,7*10^-4 T. Flyvemaskinens fart er 270 m/s.

2.1: Bestem størrelse og retning af kraften fra Jordens magnetfelt på en elektron i vingen.

Afstanden mellem de to vingespidser på flyvemaskinen er 60 m. 

2.2: Vurdér størrelsen af den inducerede spændingsforskel mellem vingespidserne.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2016 af mathon

2.1
           \overrightarrow{F}=e\cdot \overrightarrow{v}\times\overrightarrow{B}

           F=\left (1{,}60218\cdot 10^{-19}\; As \right )\cdot \left ( 270\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \left (\left ( 1{,}7\cdot 10^{-4}\; \tfrac{N}{A\cdot m} \right )\cdot \sin(70^{\circ}) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2016 af mathon

2.2

         U=v\cdot l\cdot B_{\perp}
                                               U er spændingsforskellen mellem flyets vingespidser målt i volt
                                               v er elektronens fart mod øst målt i m/s
                                               l er afstanden mellem flyets vingespidser
                                               B_{\perp} er det jordmagnetiske felts nord-syd komposant målt i Vs/m2
                                              


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2016 af mathon

bemærk enhedssammenhængen:
                                                       T=\frac{Wb}{m^2}=\frac{Vs}{m^2}=\frac{N}{A\cdot m}
              


Svar #4
24. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

i formlen skal man beregne et krydsprodukt men det gøre du ikke hvorfor kan man tillade sig at regne den sådan?


Svar #5
24. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

nogle opgaver angiver en vinkel men så kræver de at man beregner 90-v=v1 v1 er så den man skal bruge i de resterende beregninge. hvorfor skal man ikke gøre det samme her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2016 af mathon

               \overrightarrow{F}=e\cdot \overrightarrow{v}\times\overrightarrow{B}

              F=e\cdot v\cdot\left ( B\cdot \sin(v) \right )


Svar #7
24. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Når ok tak men kan du også forklar nedenstående hvis det er ok med dig:

nogle opgaver angiver en vinkel men så kræver de at man beregner 90-v=v1 v1 er så den man skal bruge i de resterende beregninge. hvorfor skal man ikke gøre det samme her?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2016 af mathon

           F=\left (1{,}60218\cdot 10^{-19}\; As \right )\cdot \left ( 270\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \left (\left ( 1{,}7\cdot 10^{-4}\; \tfrac{N}{A\cdot m} \right )\cdot \sin(70^{\circ}) \right )

           F=\left (1{,}60218\cdot 10^{-19}\; As \right )\cdot \left ( 270\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \left (\left ( 1{,}7\cdot 10^{-4}\; \tfrac{N}{A\cdot m} \right )\cdot \cos(20^{\circ}) \right )


Svar #9
25. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

hvd er så det rigtige at svare?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2016 af mathon

           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! F=\left (1{,}60218\cdot 10^{-19}\; As \right )\cdot \left ( 270\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \left (\left ( 1{,}7\cdot 10^{-4}\; \tfrac{N}{A\cdot m} \right )\cdot \sin(70^{\circ}) \right )=7{,}354\cdot 10^{-21}\; N


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2016 af mathon

korrektion:
\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! F=\left (1{,}60218\cdot 10^{-19}\; As \right )\cdot \left ( 270\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \left (\left ( 1{,}7\cdot 10^{-4}\; \tfrac{N}{A\cdot m} \right )\cdot \sin(70^{\circ}) \right )=6{,}911\cdot 10^{-21}\; N


Skriv et svar til: Magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.