Matematik

mikroorganismer integralregning

24. marts 2016 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

HAR BRUG FOR HJÆLP TIL DISSE OPGAVER: 

Mikroorganismer formerer sig ved celledeling. For at bremse celledelingen i en bestem prøve af mikroorganismer tilføres et bestemt stof. Efter tilførslen af stoffet kan antallet af mikroorganismer beskrives ved en funktion med forskriften

f(t) =12+3t-e0,5*t,  t ∈ 0; 6,9
hvor t angiver antallet af timer efter stoffet er tilført, og er antallet af mikroorganismer, målt i millioner, til tiden t

a)  Beregn f′(3), og forklar hvad dette tal fortæller.

b)  Løs ligningen f(t) = 13 grafisk, og forklar hvad resultatet fortæller om antallet af mikroorganismer.

c)  Beregn det maksimale antal mikroorganismer efter stoffet er tilført. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2016 af SuneChr

# 0  Det er differentialregning.
a)   f '(3)  er hastighedsforøgelsen i mio/time 3 timer efter tilførslen af stoffet.
      Bemærk, at funktionen har maksimum for  3 < t < 4
b)   Først stiger antallet af mikroorganismer, når et maksimum og derefter falder igen. Hvorfor mon?
c)   Løs  f '(t) = 0     


Skriv et svar til: mikroorganismer integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.