Fysik

Stråling

25. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan nogen hjælpe med opgave c)?

Et Radioteleskop registrerer elektromagnetisk stråling med frekvensen 1,42*10^9 Hz 

a) beregn bølgelængden (Har løst den)

radioteleskopets antenne modtager energi med effekten 9,9*10^-14 W 

b) beregn antal fotoner pr, sekund. (Har løst den)

Strålingen idsemdes, når hydrogenatomer henfalder fra en tilstand a til en tilstand b. halveringstiden 1,1*10^7 år. radioteleskopets antenne har arealet 2000 m^2, og antennen er rettet mod en sky af hydrogen, der befinder sig i afstanden 9,2*10^18 m. skuen udsender lige meget stråling i alle retninger, og der kan ses bort fra absorption mellem skyen og radioteleskopet. 

c) beregn antallet af de hydrogenatomer, der befinder sig i tilstand A i hydrogenskyen.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2016 af mathon

Radioteleskopets antenne modtager effekt
svarende til
                              \frac{2000\; m^2}{4\cdot \pi \cdot \left (9{,}2\cdot 10^{18} \; m \right )^2}   af den fra skyen udsendte effekt.
                               


Svar #2
25. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Skal halveringstiden  ikke bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2016 af mathon

Jo.
         Aktiviteten er proportionale med antal ikke henfaldne atomer:

                         A=k\cdot N   hvor k er henfaldskonstanten.

                         N=\frac{1}{k}\cdot A

                         N=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A


Svar #4
25. marts 2016 af Phoenix4 (Slettet)

jeg forstår stadig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2016 af mathon

Skyaktivitet
                          A_{sky}=A_{teleskop}\cdot \frac{4\pi \cdot \left (9{,}2\cdot 10^{18} \right )^2}{2000}


Skriv et svar til: Stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.