Fysik

Varmemængde isterning

28. marts 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal finde den varmemængde der tilføres en isterning for at opvarme den til 0 ºC uden at isterningen smelter.
Isterningens masse er 90 g og har temperaturen -18 ºC.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2016 af Heptan

Du skal bruge den specifikke varmekapacitet c for is.

Brug ligningen Q = mcΔT


Svar #2
28. marts 2016 af VI1000 (Slettet)

Jeg har den form men kan ikke finde det rigtige at sætte ind.

c (vand) = 4,18 kj
m = 0,09 kg
ΔT = 18 º

Q = 0,09 • 4,18 • 18
Q = 6,77 kj

Men ifølge facit skal det give 3,4 kj


Svar #3
28. marts 2016 af VI1000 (Slettet)

Nu har jeg det, jeg kom til at bruge specifikke varmekapacitet c for vand og ikke is :-)

Super tak for hjælpe, nu giver det det rigtige.


Skriv et svar til: Varmemængde isterning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.