Fysik

Dynamik 3.38

28. marts 2016 af Nandro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe mig igang?

Vedhæftet fil: 3.38.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2016 af mathon

En tegning viser en 3-4-5 trekant,
hvoraf:


           F_{wire}=\frac{(600\; kg)\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )}{\sqrt{2(1-2(0{,}6^2-1))}}


Svar #2
28. marts 2016 af Nandro (Slettet)

Kunne du forklare lidt...? Vil jo gerne lære det...


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2016 af mathon

På din tegning ser du,
at når wirevinklen er v
er
                \cos\left ( \frac{v}{2} \right )=\frac{3}{5}=\frac{6}{10}=0{,}6
og da
                \cos(v)=2\cos^2\left ( \frac{v}{2} \right )-1

                \cos(v)=2\cos^2\left ( \frac{v}{2} \right )-1

          


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2016 af mathon

korrektion:

                     F_{wire}=\frac{\frac{F_{tyngde}}{2}}{\cos\left ( \frac{v}{2} \right )}

                     F_{wire}=\frac{\frac{(600\; kg)\cdot \left (9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )}{2}}{0{,}6}


Svar #5
28. marts 2016 af Nandro (Slettet)

Løsningen skal give 4900 N

Det kan jeg ikke få den til...


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2016 af mathon

                   F_{wire}=\frac{\frac{(600\; kg)\cdot \left (9{,}82\; \tfrac{N}{kg} \right )}{2}}{0{,}6}=4910\; N


Svar #7
28. marts 2016 af Nandro (Slettet)

Kan du forklare det første svar. Cosinus 0.6?

Hvordan finder du siderne? 3/5


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. marts 2016 af hesch (Slettet)

Se vedhæftede tegning.

Du har her liniestykker, 3, 4, 5 m i to kongruente trekanter.

Hvis du nu erstatter disse liniestykker med kraftvektorer, vil disse vektorer forholdsmæssigt udspænde et slags "kræfternes parallellogram".

Eftersom der er to trekanter til at bære vægten, har du to liniestykker a' 3 m, til at bære 600 kg. Derfor må hver meter bære 600 kg / 6 m = 100 kg/m.

Derfor må hver af de to wirestykker a' 5 m bære 500 kg.

Omsat til kraft: 500kg * 9,82 m/s2 = 4910 N.

Du behøver ikke dette "cosinusseri".

Vedhæftet fil:scan0005.pdf

Svar #9
28. marts 2016 af Nandro (Slettet)

Det var en del lettere...


Skriv et svar til: Dynamik 3.38

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.