Fysik

Stenkast

28. marts 2016 af Rune1244 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Sidder og sveder over den vedhæftet opgave: 

 Er der nogen, der kan hjælpe mig den?

det er opgave 5.2.2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2016 af hesch (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvor "stiv" du er i integralregning, men stenen udsættes jo for tyngdeaccelerationen, g.

Derfor:

a(t) = -g * t    →

v(t) = ∫ a(t) = -½ * g * t2 + v0     →

h(t) = ∫ v(t) = -½ * g * 1/3 * t3 + v0 * t + h0 = -1/6 * g * t3 + v0 * t + h0

Antag v0 og h0 i kasteøjeblikket og tegn graferne vha. et eller andet tegneprogram.


Svar #2
28. marts 2016 af Rune1244 (Slettet)

Jeg har desværre ikke haft om integralregning :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2016 af hesch (Slettet)

Så må du glæde dig over at jeg har været flink og har integreret for dig.   :)

Med lidt held kan du finde formlerne i din formelsamling.  ( Jeg hader formelsamlinger ).

Evt. kan du finde andre formler, i hvilke du kan isolere v(t) og h(t).


Svar #4
29. marts 2016 af Rune1244 (Slettet)

Tusind mange gange tak for hjælpen :-D


Skriv et svar til: Stenkast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.