Matematik

Differentialregning: Optimering

30. marts 2016 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at gennemgå optimeringsproblemer og samtidig notere dem ned. I dette tilfælde: http://gymportalen.dk/hvadermatematikbibogudkommertilskolestart/7841

Efter jeg har differentieret funktionen:

V(x)=4x^3-100x^2+600x

V'(x)=12x^2-200x+600

Og løst den for V'(x) = 0 burde jeg vel få et maksimumspunkt eller minimumspunkt? I dette tilfælde får man x = 0, x = 10, x = 15 som jo er nulpunkter. Hvadan skal jeg fortsætte?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2016 af peter lind

Det er forkert v'(0) = 600 > 0.
Ligningen er en 2. grads ligning som har to løsninger. Den ene af dem kan du forkaste fordi der er begrænsninger på hvad x kan være. Se på grafen under selve opgaven. Der er angivet grafen for V(x) og løsningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2016 af SuneChr

V '  har her to nulpunkter, som svarer til lokalt maksimum for V (det mindste nulpunkt) og lokalt minimum for V (det største nulpunkt).


Svar #3
30. marts 2016 af RasmusEu (Slettet)

Tak! Jeg kom ved en fejl til at benytte:

V(x)=4x^3-100x^2+600x

Til at løse V'(x) = 0 og fik derfor 3 forkerte resultater...


Skriv et svar til: Differentialregning: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.