Fysik

Laserstråle

30. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En laserstråle bøjes i et gitter. Bølgelængden af laserlyset er 697 nm, og vinklen til første ordens pletten er 10°.

Bestem gitterkonstanten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2016 af mathon

Gitterligningen
                             d\cdot \sin\left ( \theta_n \right )=n\cdot \lambda    
giver:
                             d=\frac{n\cdot \lambda }{\sin\left ( \theta _n \right )}       


Svar #2
30. marts 2016 af bella1999 (Slettet)

Hvordan skriver jeg det så ind i lommeregeren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2016 af Heptan

Skriv 697/sin(10) på lommeregneren; vær opmærksom på at regne i grader og ikke radianer. Resultatet har enheden nm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2016 af mathon

                     d=\frac{1\cdot \left (697\cdot 10^{-6}\; mm \right ) }{\sin\left ( 10^\circ \right )}


Skriv et svar til: Laserstråle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.