Fysik

Ligevægtstemperatur

31. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi får oplyst at, Ios overflade er forholdsvis lys, så den absorberer kun solly med en absorbans på eio,sollys = 0.37. Den infrarøde stråling månen selv udsender er dog ikke påvirket af det, så eio, infrarød = 1.0. Solen udsender varmestråling med en effekt på PΘ = 3.83·1026W. 

Vi får desuden af vide, at Io er den inderste af Jupiters store måner, og den fjerede største. Den ligger tilnærmelsesvis i samme afstand fra Solen som Jupiter gøre, R4 = 7.78·1011m, og dens radius er rIo = 1.82·106m. 

Hvordan kan man finde ligevægtstemperaturen ud fra det. Normalt skal man kende varmekapacitet og massen, for at udregne en ligevægtstemperatur. Men ser intet af det oplyst. Så er lidt forvirret omkring hvordan jeg præcis finder ligevægtstemperaturen. Tak på forhånd. 


Skriv et svar til: Ligevægtstemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.