Fysik

Fordampning

01. april 2016 af nj4220 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Har lidt problemer med denne opgave:

En vandmængde med massen mv har temperaturen t1.

a) Beregn den varmemængde Q1 der skal tilføres vandet for at bringe temepraturen t2.

Der tilføres nu varmemængden Q2.

b) beregn den vandmængde der fordamper, idet vandets starttemperatur er t1.

Data: mv = 1,30 kg ; t1= 15ºC ; t2= 100º?C ; Q2 = 1,20•106 J

a) Er klaret og Q beregnet til 461890J ≈ 462•103 J

Er der nogle der hjælpe med spørgsmål b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2016 af mathon

Energi til fordampning:
                                         E_{evap}=\left ( 1200-462 \right )\; kJ=738\; kJ  

                                         m_{evap}\cdot \left ( 2260\; \frac{kJ}{kg} \right )=738\; kJ


Svar #2
01. april 2016 af nj4220 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen

Skriv et svar til: Fordampning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.